Salam Taaruf!

Assalamualaikum buat semua yang pernah dan sedang menjejaki blog ni. Terima kasih banyak2.

Tentang aku..
Aku bukan blogger baru, bukan jugak yang lama.
Hanya menulis bila perlu dan bila ada masa.
Masih terikat dengan pelajaran yang memerlukan lebih masa dan tumpuan.

Aku manusia yang tak reti nak mengarang, tapi suka menulis.
So, apa yang terpapar, tertulis di blog ni, harap dimaafkan kalau ada sebarang kesilapan dan kesalahan.

Jangan segan-segan nak tinggal jejak korang. Ada masa aku follow.

Sekian~

Cerpen

Aku bukanlah pandai sangat nak mereka cerita..
Tapi aku cuba..
Sebab menulis memberi aku kepuasan..




1. Ni.. Cerita tanpa tajuk.. Tanpa gambar..
Kenapa? Sebab aku takde idea.. Serious..
Aku jadikan tajuk dia...
'...' Sebab ada sesetengah benda tak perlu diungkap, aku rasa..

Cerpen : ...


2. Dia pahlawan hidup dia. Berlawan dengan segala keinginan dan rasa.
Mudah? Langsung tidak.
Dia berusaha sedayanya. Melawan rasa yang langsung taknak mengikut kehendak tuannya.
Berkali-kali dia terluka, kecewa..
Rasa tak mahu bangun dari kegagalan berkali-kali menerjah kepala..
Tapi, dia berjaya akhirnya..
Kerana setelah bangkit dari gagal yang entah keberapa, dia mula percaya..
Yang mengadilinya adalah tuhan, bukan manusia..
Kerana itu aku namakan cerpen ni fighter..
Kerana dia pahlawan hidup dia..

Cerpen : Fighter (part 1)

Cerpen : Fighter (part 2) 

No comments:

Post a Comment